De Stichting Accretio

De Stichting Accretio faciliteert de diverse activiteiten op haar locatie op Sta Rosa. Vanwege de gedeeltelijke financiering door de overheid en de subsidies van andere fondsen moet de stichting ook voldoen aan de diverse verplichtingen die daarbij horen. Waaronder geauditeerde jaarrekeningen. Maar vooral omdat we een open en transparante organisatie zijn. We leggen graag financieel én inhoudelijk verantwoording af. Vandaar dat er naast de jaarrekeningen ook een kwaliteitshandboek is. U vindt op deze website meer documenten. De meesten kunt u downloaden.

Accretio krijgt van de overheid, met name van het ministerie van SOAW, structurele subsidie voor noodzakelijke voorzieningen om het traject voor jongeren (Perspekt) minimaal te kunnen draaien. Daarnaast zijn er trouwe subsidiënten en krijgen we incidentele subsidies voor het ontwikkelen van nieuwe activiteiten en het optimaliseren van bestaande activiteiten.

Continuïteit

Vooral bij het op eigen kracht laten draaien van sociale ondernemingen zijn de eerste investeringen te omvangrijk om zelf te kunnen financieren. Dan is een zetje in de rug belangrijk voor een goede start. Bij al onze activiteiten zijn we gefocust op continuïteit. Daarom verhuren we bijvoorbeeld trainingsruimten op tijden dat ze leeg staan in de avonduren en de weekenden. Bieden we trainingen aan en maken we deels gebruik van onze ervaring en expertise. En moeten onze ondernemingen rendement draaien om minimaal hun eigen continuïteit te waarborgen.

Ontwikkelen

Bij Accretio draait alles om ontwikkelen en ontwikkeling.
In ons basisprogramma Perspekt gaat het om de ontwikkeling van jongeren met weinig of geen perspectief. En ook het programma verbeteren we elk jaar weer. Onze groepsleiders ontwikkelen zich. We vinden ook steeds meer mogelijkheden waarmee onze jongens meer kansen hebben in de toekomst. We ontwikkelen sociale bedrijven. Kortom we staan nooit lang stil. Bij Accretio nooit gebrek aan nieuwe plannen. Tijdgebrek en de financiering verlagen ons tempo weleens. En soms is dat goed.